HEBAHAN 2 DALAM 1 : MAKLUMAN PLATFORM KRAF TTAHM DAN JEMPUTAN KELAS JAHITAN KREATIF 8 OGOS 2020

[ HEBAHAN 2 DALAM 1 : MAKLUMAN PLATFORM KRAF TTAHM DAN JEMPUTAN KELAS JAHITAN KREATIF 8 OGOS 2020 ]
 
Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera,
Kepada semua ahli PUSPANITA Selangor, berikut dipanjangkan extract kandungan surat PUSPANITA Kebangsaan yang kami terima:
 
[Pautan Download surat asal >> Hebahan TTAHM dan Program PSJKM ]
 
YBhg. Datuk/ Dato’/ Datin Seri/ Datin Sri/ Datin/ To’ Puan/ Puan,
 
HEBAHAN PLATFORM THE TUNKU AZIZAH HANDMADE MARKET SECARA DALAM TALIAN DAN KELAS JAHITAN KREATIF ANJURAN PERSATUAN SENI JAHITAN KREATIF MALAYSIA (PSJKM)
 
Dengan hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas.
 
2. Sukacita dimaklumkan bahawa The Tunku Azizah Handmade Market (TTAHM), sebuah galeri jualan barang-barang seni kreatif telah sempurna dirasmikan oleh KDYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah binti Almarhum AL-Mutawakkil Alallah Sultan Iskandar Al-Haj pada 27 Februari 2020 yang lalu dan turut dihadiri oleh Ahli Majlis Tertinggi PUSPANITA.
 
3. Susulan pelancaran tersebut, PUSPANITA Kebangsaan menyokong penglibatan para ahli PUSPANITA yang berminat menyertai The Tunku Azizah Handmade Market (TTAHM) secara atas talian dan para ahli boleh menggunakan platform ini untuk menghasilkan produk buatan tangan (handmade) dan kemudiannya dipasarkan untuk menambah pendapatan keluarga. Platform ini boleh digunakan secara dalam talian melalui media sosial seperti berikut ;
 
a) Laman Web : https://sewingworld.com.my
b) Facebook : https://www.facebook.com/sewingworldgallery
c) Instagram : https://www.instagram.com/sewingworld
 
4. Kerjasama pihak YBhg. Datuk/ Dato’/ Datin Seri/ Datin Sri/ Datin/ Puan adalah dimohon untuk menghebahkan platform The Tunku Azizah Handmade Market (TTAHM) secara dalam talian kepada semua ahli cawangan masing-masing dan juga mengalu-alukan jika ada dalam kalangan ahli yang mempunyai produk kemahiran (selain makanan) untuk sama – sama menggunakan platform ini bagi mempromosikan produk masing-masing. Bersama-sama ini disertakan muka hadapan platform seperti di lampiran untuk makluman YBhg. Datuk/ Dato’/ Datin Seri/ Datin Sri/ Datin/ To’ Puan/ Puan jua.
 
5. Untuk makluman semua cawangan juga, pihak Persatuan Seni Jahitan Kreatif Malaysia (PSJKM) turut menawarkan kelas menjahit face mask dan pouch kepada ahli PUSPANITA seperti butiran berikut;
 
Tarikh : 8 Ogos 2020 (Sabtu)
Masa : 10.00 pagi – 5.00 petang
Tempat : Pusat Latihan Kraftangan Epal, Sky Park @ One City, Subang Jaya, Selangor
 
6. Para ahli yang berminat untuk menyertai kelas ini boleh menghubungi PUSPANITA Kebangsaan dan melengkapkan borang penyertaan di lampiran. Yuran penyertaan RM30.00 dikenakan bagi setiap penyertaan untuk kos bahan, makan dan minuman.
 
7. Kerjasama dan keprihatinan pihak YBhg. Datuk/ Dato’/ Datin Seri/ Datin Sri/ Datin/ To’ Puan/ Puan berhubung perkara ini amatlah dihargai.
 
Sekian, terima kasih
 
“WANITA SEPAKAT NEGARA MENINGKAT”
 
Saya yang menjalankan amanah,
 
MOHAMAD FADIL BIN ABDULLAH
Penolong Pegawai Tadbir
b.p Setiausaha Agung PUSPANITA
Tel: 03-8884 0300 | Faks: 03-8888 6475 | E-mel: fadil.pk@1govuc.gov.my
 
Laman Web : http://www.puspanita.org.my/
Facebook : PUSPANITA Kebangsaan
Instagram : @puspanita.kebangsaan